Simple Radio
Σχεδόν μύρισε καλοκαίρι και οι κλασικές ταβέρνες στην πόλη έχουν στρώσει ήδη τα τραπέζια τους σε πεζόδρομους, πλατείες και αυλές. Γευστικές διευθύνσεις που διαγράφουν τη δική τους πορεία στο χρόνο, αποτελώντας, χωρίς υπερβολή, κομμάτια της ιστορίας της πόλης.
Οι καλύτερες επιλογές, δηλαδή, για να περάσετε καλά με την παρέα και να απολαύσετε την ελληνική κουζίνα στο μεγαλείο της.
Για περισσότερα από 60 χρόνια όσοι είναι γνώστες του κέντρου, ξέρουν πολύ καλά που να απευθυνθούν για νόστιμο φαγητό και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Η ταβέρνα του Αξώτη συναντάται στο ίδιο σημείο στο Πολύγωνο (Παπαρσένη 15) από τότε που πρωτολειτούργησε και φημίζεται ιδιαιτέρως για το βαρελίσιο κρασί που φτιάχνουν οι σημερινοί ιδιοκτήτες της ταβέρνας (εγγόνια του ιδρυτή της ταβέρνας), η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της ως οινοπωλείο. Στα της κουζίνας ζουμερό μπιφτέκι, όπως πρέπει ψημένο παϊδάκι και φρεσκοκομμένες πατάτες στις κορυφαίες επιλογές.
Σημείο αναφοράς για τον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (Νο 54) στα Εξάρχεια από το 1978, η Ροζαλία είναι από εκείνες τις οικογενειακές ταβέρνες που γίνονται στην κυριολεξία στέκια. Πληθώρα μαγειρευτών, κρεατικών της ώρας αλλά και μια μεγάλη γκάμα για τη μέση, σε μεζεδάκια και συνοδευτικά, που κάνει την επιλογή δύσκολη.
Μία από τις πιο ιστορικές ταβέρνες όχι μόνο για το Κουκάκι, όπου και εντοπίζεται (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), αλλά και για την Αθήνα γενικότερα. Ο Κούβελος αποτελεί θρύλο για τους μυημένους του καλού φαγητού, με την πίστη και το σεβασμό στην παράδοση να αποτελεί και το βασικό στοιχείο της διαχρονικότητά του. Ο χώρος του είναι πολύ όμορφος και φιλικός, με ιδιαίτερη οικογενειακή ατμόσφαιρα, -διαθέτει και μια υπέροχη εξωτερική αυλή- ενώ η κουζίνα τιμά τις ελληνικές γεύσεις.
Στην Πλατεία Προσκόπων η ταβέρνα του Καραβίτη αποτελεί θρύλο για το Παγκράτι, αλλά και τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, από την δεκαετία του 1920. Η αίσθηση που δημιουργείται εδώ είναι ότι βρίσκεσαι σε κάποια παλιά γειτονιά της Αθήνας, με τα χαρακτηριστικά δρύινα βαρέλια να προσθέτουν μια πιο καλτ πινελιά στην ήδη νοσταλγικό ατμόσφαιρα. Απλό, λιτό κι απέριττο το περιβάλλον στον Καραβίτη, με την έμφαση να δίνεται στην κουζίνα και το κρέας. Πιάτα- συνώνυμα της ταβέρνας τα διάσημα μπιφτέκια του, απλά ή γεμιστά με τυρί, ενώ στις αγαπημένες επιλογές του κοινού συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η σπιτική στάμνα και τα άριστα κομμένα και ψημένα παϊδάκια του.
Από τις σταθερές αξίες και κοινό μυστικό για τους κατοίκους της Καισαριανής, ο Τσομπανάκος (Ανακρέοντος 2) βρίσκεται κοντά στα γήπεδα μπάσκετ της περιοχής και φημίζεται για τα εξαιρετικά κρεατικά του. Στους πρωταγωνιστές των επιλογών τα περίφημα παϊδάκια του ή «φρούτα του δάσους» όπως τα αποκαλούν και οι ίδιοι, που συνοδεύονται ιδανικά με σπιτική τυροκαυτερή και τηγανητές πατάτες. Κλασική, γραφική ταβέρνα με φιλική ατμόσφαιρα και λογικές τιμές.
Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος
Copyright 2014-2023 by Simple Radio Τηλ: 2103007089
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Διαβάστε πρισσότερα
Σχόλια σε άρθρα (0)