Μουσικά Νέα

Η Rita Ora βραβεύθηκε από τον πρόεδρο της Αλβανίας – Η επίσκεψη στα Τίρανα

today6 Σεπτεμβρίου, 2022 18

Φόντο
share close

Η Rita Ora συνάντησε τον πρόεδρο της Αλβανίας και τον δήμαρχο των Τιράνων.

Η Rita Ora βραβεύθηκε από τον πρόεδρο της Αλβανίας.

Η 31χρονη τραγουδίστρια, η οποία γεννήθηκε στο Κοσσυφοπέδιο από Αλβανούς γονείς αλλά μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν ήταν παιδί, τιμήθηκε με το παράσημο «Naim Frashëri» από τον πρόεδρο της Αλβανίας, Μπαϊράμ Μπεγκάι (Bajram Begaj) κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο της χώρας τη Δευτέρα.

Η Rita Ora ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφίες από την εκδήλωση και χαρακτήρισε «απίστευτη» την ημέρα.

«Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή που δεν ξεχνάς ποτέ, αυτό το ταξίδι θα είναι ένα από αυτά. Σήμερα ήταν μια απίστευτη ημέρα. Είχα τη μεγάλη τιμή να μου απονεμηθεί το παράσημο «Naim Frashëri» από τον Πρόεδρο της Αλβανίας, κ. Bajram Begaj», έγραψε.

Η Rita Ora εξήγησε ότι το παράσημο «απονέμεται σε Αλβανούς και ξένους πολίτες για το πολύτιμο έργο και τις δραστηριότητές τους στην επιστήμη, στην τέχνη και στον πολιτισμό».

«Σας ευχαριστώ πολύ από τα βάθη της καρδιάς μου», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Αλβανία, η Rita Ora επισκέφθηκε το Καλλιτεχνικό Λύκειο Jordan Misja και γευμάτισε με τον δήμαρχο των Τιράνων, Εριόν Βελιάι (Erion Veliaj), στο δημαρχείο της πόλης.

Η Rita Ora επισκέφθηκε επίσης ως πρέσβειρα της UNICEF για το Ηνωμένο Βασίλειο τις εγκαταστάσεις της οργάνωσης «Το Σπίτι των Χρωμάτων» στα Τίρανα, ένα κοινοτικό κέντρο που προσφέρει σε παιδιά ημερήσια φροντίδα και στήριξη σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

«Η ομάδα εδώ φροντίζει τα πιο ευάλωτα παιδιά με προσοχή, τους παρέχει ασφάλεια, στέγη, εκπαίδευση και τη δυνατότητα να λάβουν μακροχρόνια βοήθεια», ανέφερε η τραγουδίστρια.

«Το έργο που επιτελούν εδώ είναι πραγματικά απίστευτο και ανεκτίμητο και αισθάνθηκα πραγματικά ότι ήταν τιμή να συναντήσω την ομάδα και να περάσω χρόνο με αυτά τα καταπληκτικά παιδιά», έγραψε για το κέντρο.

O δήμαρχος των Τιράνων Εριόν Βελιάι δήλωσε: «Χαίρομαι τόσο πολύ που η Rita έκανε αυτή την πολύ ξεχωριστή επίσκεψη για να δει το απίστευτο έργο που επιτελείται εδώ από το υπέροχο προσωπικό της Πρωτοβουλίας ARSIS με τα παιδιά του δρόμου».

«Είναι ωραίο να εργαζόμαστε όλοι μαζί, η Βρετανική Πρεσβεία στα Τίρανα, η UNICEF και όλο το δίκτυο των εξαιρετικών οργανώσεών μας, οι οποίες λειτουργούν ακριβώς όπως οι δυτικές οργανώσεις, όσον αφορά τη διαχείριση των παιδιών που ζουν στον δρόμο ή τις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, γι’ αυτό χαίρομαι που δημιουργήσαμε εδώ μια νησίδα αριστείας», συνέχισε.

«Φυσικά, υπάρχουν δύσκολα ζητήματα, αλλά όπου υπάρχει βούληση, υπάρχουν και λύσεις! Το γεγονός ότι η Rita είναι εδώ να δει τη δουλειά που γίνεται εδώ, μας δίνει πολύ θάρρος», ανέφερε.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%