Κόσμος

Η Αυστρία εναντιώνεται στην επέκταση της ζώνης Σένγκεν

today19 Νοεμβρίου, 2022 8

Φόντο
share close

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, ο Γκέρχαρντ Κάρνερ, έκανε σαφές πως η Βιέννη θα εναντιωθεί στην άρση των ελέγχων στα σύνορα της Βουλγαρίας, της Κροατίας και Ρουμανίας, κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kurier που δημοσιεύτηκε χθες Παρασκευή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, η Ίλβα Γιούανσον, πρότεινε οι τρεις χώρες να συμπεριληφθούν το αμέσως προσεχές διάστημα στον χώρο Σένγκεν, όπου δεν απαιτούνται θεωρήσεις διαβατηρίων και δεν γίνονται συνοριακοί έλεγχοι.

«Δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να ψηφίσουμε για τη διεύρυνση (σ.σ. του χώρου Σένγκεν), καθώς το σύστημα ελέγχου των εξωτερικών συνόρων δεν λειτουργεί», έκρινε ο κ. Κάρνερ στη συνέντευξή του στην Κουρίρ.

kurier

Η Αυστρία έχει βρεθεί αντιμέτωπη το τρέχον έτος με αύξηση των αφίξεων των προσφύγων και των μεταναστών που πέρασαν από άλλα κράτη της ΕΕ, κινούμενη κατά μήκος της λεγόμενης οδού των Βαλκανίων, για να φθάσουν στην επικράτειά της.

Σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι στιγμής φέτος έχουν αφιχθεί 90.000.

Εξ αυτών, οι 75.000 δεν καταγράφηκαν σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ.

Κλείσιμο

Η ψηφοφορία για την εισδοχή των τριών κρατών στη ζώνη Σένγκεν θα λάβει χώρα την 8η Δεκεμβρίου. Για να εγκριθεί, απαιτείται ομοφωνία.

Η ζώνη Σένγκεν έχει 26 κράτη μέλη. Από τις 27 χώρες της ΕΕ, δεν είναι ενταγμένες σε αυτή η Βουλγαρία, η Ρουμανία η Κροατία, η Ιρλανδία και η Κύπρος. Αντίθετα, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ελβετία και η Ελβετία είναι ενταγμένες στη ζώνη Σένγκεν, παρότι δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκάνδαλο Theranos: Η Ελίζαμπεθ Χολμς καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση για απάτη

Τσιτσιπάς: Πετά με εκνευρισμό το μπαλάκι προς τον πατέρα του και αποδοκιμάζεται – Δείτε βίντεο

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ομολογία του πατέρα Αντώνιου για «μεγάλο κύμα καταγγελιών» – Δηλώνει αγανακτισμένος

Κλείσιμο

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%