Επικαιρότητα

Η Έλενα Ράπτη παρευρέθηκε στα εγκαίνια των Γιορτών της Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη

today6 Σεπτεμβρίου, 2022 10

Φόντο
share close

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης ξεκίνησαν το 1991 και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη. Ο θεσμός αποβλέπει στην ανάδειξη, προβολή και ανάπτυξη ενός από τους μεγαλύτερους διατηρητέους οικισμούς της χώρας μας, ενός οικιστικού χώρου με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με βαριά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.

Έτσι και φέτος, ύστερα από δύο χρόνια «παύσης», εγκαινιάστηκαν επίσημα οι Γιορτές της Παλιάς Πόλης 2022 με τη μεγάλη συναυλία της Ελένης Βιτάλη, Γλυκερίας, Πίτσας Παπαδοπούλου συνοδευόμενες από το συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο, σηματοδοτώντας μια εντυπωσιακή επανεκκίνηση του εμβληματικού πολιτιστικού θεσμού της Ξάνθης.

Με πρόσκληση του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσεπέλη, η καμπάνια “ένα στα πέντε” του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, φιλοξενήθηκε σε υπαίθριο σταντ από όπου εθελοντές μοίρασαν ενημερωτικό υλικό σε γονείς και παιδιά. 

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, πολίτες της Ξάνθης και επισκέπτες κατέκλυσαν τους δρόμους του παραδοσιακού οικισμού για να γιορτάσουν. Μεγάλη ήταν και η προσέλευση νέων.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%