Επικαιρότητα

Ηράκλειο: 88χρονος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τιμήθηκε από τον πρύτανη

today16 Σεπτεμβρίου, 2022 4

Φόντο
share close

Ένας 88χρονος από το Ηράκλειο πέτυχε ένα σπουδαίο επίτευγμα, καθώς αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με τον πρύτανη Γιώργο Κοντάκη να τον τιμάει, προσφέροντας το έμβλημα του πανεπιστημίου και βιβλία από τις πανεπιστημιακές εκδόσεις.

Ο 88χρονος που αποφοίτησε είναι ο Δημήτρης Μουδατσάκης, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την τιμή που του έκανε ο πρύτανης και το πανεπιστήμιο, λέγοντας ότι ποτέ δεν πίστευε, το 2012 που ξεκίνησε το γυμνάσιο και ήταν σε ηλικία 78 ετών, ότι θα κατάφερνε να φτάσει μέχρι και το πανεπιστήμιο.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, εξέφρασε τη συγκίνησή του και κάλεσε τους φοιτητές, να δουν ως παράδειγμα τον κ. Μουδατσάκη, σε μια κατεύθυνση που έχει ως κέντρο της την προσπάθεια για εξέλιξη που δεν τελειώνει ποτέ.

Ο κ. Μουδατσάκης όπως είπε, μετακινήθηκε από το χωριό του προς το Ηράκλειο το 1945 έχοντας ολοκληρώσει το δημοτικό. Έμαθε την τέχνη του τυπογράφου και βιβλιοδέτη και δεν κατάφερε τότε να συνεχίσει τη φοίτησή του στο σχολείο.

«Ήταν για μένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το Πανεπιστήμιο για μένα ήταν ένας παραδεισένιος τόπος» ανέφερε ο κ. Μουδατσάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η συνεργασία του και με τους συμφοιτητές του ήταν άριστη.

Πηγή φωτογραφίας: anatolh.com

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%