Μουσικά Νέα

Επίσημο: Οι BTS διαλύονται μέχρι το 2025 για να υπηρετήσουν στον στρατό

today17 Οκτωβρίου, 2022 22

Φόντο
share close

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους BTS.

Η Big Hit Music επιβεβαίωσε ότι και τα επτά μέλη των BTS θα υπηρετήσουν την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία χωρίς ειδικές εξαιρέσεις.

Οι θαυμαστές των BTS θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2025 για να δουν ξανά σε δράση το μεγαλύτερο συγκρότημα του κόσμου, το οποίο θα καταταγεί στον στρατό της Νότιας Κορέας.

Όμως, το θετικό για το κοινό μπορεί να είναι ότι το πρώτο μέλος των BTS που θα καταταγεί, ο Jin, αναμένεται να κυκλοφορήσει το δικό του σόλο τραγούδι τις επόμενες εβδομάδες.

Σήμερα, 17 Οκτωβρίου, η Big Hit Music εξέδωσε μία ανακοίνωση με την οποία δήλωσε ότι όλα τα μέλη των BTS σχεδιάζουν να εκπληρώσουν κανονικά την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία τους, όπως απαιτείται από όλους τους ικανούς άνδρες πολίτες της Νότιας Κορέας.

Οι BTS πραγματοποίησαν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας την πρώτη συναυλία τους μετά από έξι μήνες, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά και δωρεάν σε όλο τον κόσμο.

«Μετά την εκπληκτική συναυλία για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Μπουσάν για την διοργάνωση της Παγκόσμιας Έκθεσης 2030, και καθώς κάθε μέλος ξεκινά σόλο δραστηριότητες, είναι η ιδανική στιγμή και αποτελεί τιμή για τα μέλη των BTS να υπηρετήσουν», ανέφερε η Big Hit Music.

Jungkook, το νεότερο μέλος των BTS, οφείλει να καταταγεί το αργότερο το 2027.

Είχε προηγηθεί μία πολύμηνη δημόσια συζήτηση στη Νότια Κορέα σχετικά με το αν θα έπρεπε οι BTS να λάβουν απαλλαγή από τη στρατιωτική θητεία ή να τους χορηγηθούν ειδικές εξαιρέσεις, δεδομένης της συνεισφοράς του στην οικονομία της Νότιας Κορέας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Υπουργείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Νότιας Κορέας γνωστοποίησε ότι επρόκειτο να οριστικοποιήσει μέχρι τον Δεκέμβριο την απόφασή του σχετικά με τη στρατιωτική θητεία των BTS μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν ο Jin θα γίνει 30 ετών.

Κατά τη στιγμή της ανακοίνωσης της Big Hit Music, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δεν έχει ανακοινώσει την επίσημη θέση της σχετικά με τη στράτευση του συγκροτήματος.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%