Επικαιρότητα

Εξορκισμοί στη Θεσσαλονίκη: Το «σκοτεινό» παρελθόν, τα θαυματουργά νερά, οι βιασμοί και τα κυκλώματα πίσω από την αίρεση

today1 Σεπτεμβρίου, 2022 13

Φόντο
share close

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για το παρασκήνιο των εξορκισμών στη Θεσσαλονίκη και την αίρεση που κρύβεται πίσω από ακόμη και από νερά που κόστιζαν εκατοντάδες ευρώ και πουλιούνταν ως «θαυματουργά» στα θύματα αλλά και από βιασμούς.

Όπως μεταδίδει σε σχετικό του ρεπορτάζ το Mega η περιβόητη «Εκκλησία των Εθνών» φέρεται να έχει ένα μακρινό και «σκοτεινό» παρελθόν. Μάλιστα, όπως δείχνουν δεν φέρεται να ιδρύθηκε πριν από επτά χρόνια, όπως εντέχνως θέλει να επικοινωνήσει ο επικεφαλής της αίρεσης αλλά πριν από περισσότερα.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το έργο του Κυρίου όπως το κάναμε τα τελευταία 7 χρόνια στην Ελλάδα» ανέφερε ο επικεφαλής της αίρεσης.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του Mega η δράση της αίρεσης στην Ελλάδα άρχισε πριν από 11 χρόνια και συγκεκριμένα στην Αθήνα το 2011. Μια πορεία σκοτεινή, με δήθεν θαυματουργά νερά, που τα πουλούσαν για χρυσάφι, αλλά και σεξουαλικά σκάνδαλα.

Ο πάστορας Ανδρέας και ο ρόλος του

Προκάτοχος του 38χρονου αιρετικού Χάρη, ο αυτοαποκαλούμενος πάστορας Ανδρέας που θεράπευε αρρώστους στην Αθήνα.

Μέσα σε μεγάλες αίθουσες, όπως και ο Χάρης στη Θεσσαλονίκη, ο Ανδρέας ενώ ήταν στην Αθήνα έλυνε τα μάγια από δαιμονισμένους και ψέκαζε με ένα δήθεν θαυματουργό νερό, για να το μοσχοπουλήσει μετά σε μπουκαλάκια στα ανυποψίαστα θύματά του.

Έδιναν για δύο γουλιές νερό… 500 ευρώ

Αφού ολοκλήρωνε την παράστασή του ο θεραπευτής – πάστορας πωλούσε το δήθεν θεραπευτικό νερό το οποίο γινόταν ανάρπαστο με δεκάδες να στήνονται στην ουρά για να ψεκαστούν ολόκληροι.

Δύο δε γουλιές από αυτό κόστιζαν 500 ευρώ.

Η συναγωγή της Αθήνας όμως έκλεισε άρον άρον μόλις άρχισαν οι καταγγελίες. Η πρώτη γυναίκα περιέγραψε την πλύση εγκεφάλου που υπέστη για να πέσει τελικά θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

«Ήμουν ένα από τα 11 κορίτσια που είχαν υποστεί σεξουαλική και συναισθηματική κακοποίηση και χειραγώγηση από τον Ανδρέα. Χρησιμοποιούσε τον τίτλο ”άνθρωπος του Θεού” για να αναγκάζει του ανθρώπους να κάνουν αυτό που δεν ήθελαν» επισημαίνει θύμα.

Ο Ανδρέας φυγαδεύτηκε άμεσα πίσω στη βάση της αίρεσης, τη Νιγηρία, και στη θέση του πήρε ο Χάρης, ως ο εξορκιστής της Θεσσαλονίκης.

Καλλιακμάνης: Θα πρέπει να γίνει μία προκαταρκτική έρευνα

O πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης ανέφερε πως όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Θέρμης εισέβαλλαν στον χώρο δράσης της αίρεσης, ορισμένοι άρχισαν να τους βιντεοσκοπούν, ενδεχομένως με σκοπό να τους εκφοβίσουν ύστερα.

«Θα πρέπει να γίνει μία προκαταρκτική έρευνα» επεσήμανε ο Γιώργος Καλλιακμάνης ενώ συνέχισε λέγοντας πως η αίρεση «πατάει» στο κομμάτι της ανεξιθρησκείας.

«Σου λέει ”εμείς δεν υποχρεώνουμε κανέναν να δώσει χρήματα”. Όμως όταν εκμεταλλεύεσαι μία κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένας άνθρωπος λόγω δυσκολιών και παίρνεις χρήματα για να πουλήσεις νερό, αυτό είναι εξαπάτηση» δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Τόνισε μάλιστα, πως πρέπει να ερευνηθεί η «διαδρομή του χρήματος» της αίρεσης και έκανε έκκληση σε όλα τα θύματα της αίρεσης να απευθυνθούν στις αστυνομικές Αρχές.

Θύμα της «Εκκλησίας των Εθνών» ο Εμανουέλ Ολισαντέμπε

Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την «Εκκλησία των Εθών» και τον Χάρη Τσακωνίδη.

Μετά τις αποκαλύψεις για οικογένειες που διαλύθηκαν αλλά και ανθρώπους που ταξίδεψαν από το Περού για το… θαυματουργό άγγιγμα του «ανθρώπου του Θεού» όπως αποκαλούσαν τον Χάρη Τσακωνίδη, έγινε γνωστό πως και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Εμανουέλ Ολισαντέμπε, έχει πέσει θύμα της αίρεσης.

Ο ποδοσφαιριστής αντιμετώπιζε πρόβλημα με το γόνατό του και απευθύνθηκε στον πάστορα Ανδρέα τότε, προκάτοχο του Χάρη, για να τον κάνει καλά.

Στο βίντεο της… θεραπείας του ο ποδοσφαιριστής φαίνεται στο τέλος να γιατρεύεται και να αναφέρει ότι νιώθει καλά ενώ παράλληλα τρέχει γύρω γύρω από την σκηνή.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%