Επικαιρότητα

Εντυπωσιακές εικόνες από το Παλαιό Φάληρο – Τα κύματα σηκώθηκαν ψηλά για να… αποδράσουν από τους νοτιάδες

today17 Ιανουαρίου, 2023 13

Φόντο
share close

Η θάλασσα γεννά σκέψεις και γεμίζει με μελαγχολία αλλά και γαλήνη τις ρομαντικές ψυχές. «Βγάζει η θάλασσα κρυφή φωνή — φωνή που μπαίνει μες στην καρδιά μας και την συγκινεί και την ευφραίνει» έγραφε ο Κωνσταντίνος Καβάφης στο ποίημα του «Φωνή απ’ την θάλασσα» και δημιουργούσε ρομαντικές εικόνες.

Στίχοι που θα μπορούσαν να είναι εμπνευσμένοι στο «τώρα» και σε κάποιο σημείο του Παλαιού Φαλήρου. Εκεί όπου οι ισχυροί νοτιάδες έκαναν τα κύματα να αφρίσουν και να σηκωθούν τόσο ψηλά σα να ζητούν διαφυγή από κάτι που μόνο εκείνα ξέρουν.

Όσο ο ήλιος έπεφτε πίσω από τα αφρισμένα κύματα έβαφε τον ουρανό πάνω από το Παλαιό Φάληρο με αποχρώσεις του γαλάζιου και του πορτοκαλί δημιουργώντας εικόνες βγαλμένες από κάποιον πίνακα άγνωστου καλλιτέχνη.

Και ήταν τόσο εντυπωσιακές οι εικόνες, που οι περαστικοί υπέκυπταν στον… πειρασμό και γεμάτοι μελαγχολία και ρομαντισμό, έβγαζαν τα κινητά τους τηλέφωνα από την τσέπη για να απαθανατίσουν την εικόνα που η φύση «ζωγράφισε» για τα μάτια τους.

Ο φωτογράφος Δημοσθένης Καμσής, βρέθηκε την σωστή στιγμή στο… ιδανικό σημείο και με τη φωτογραφική του μηχανή «αιχμαλώτισε» τις στιγμές για λογαριασμό του πρακτορείου Intime.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%