ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Katerina M. Better love Katerina Duska Καλό μουσικό ταξίδι Θέμης Γάλλος Γειά σου Αντώνη με τα ωράια σου τραγούδια... Ελενα Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους και ολες... Υπέροχα 80`s !!!!

Διασκέδαση

Η πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision πριν 50 χρόνια – Σπάνιο αρχειακό υλικό της ΕΡΤ

todayApril 5, 2024

Background

Σπάνιο αρχειακό υλικό από την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision, με την κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρινέλλα, παρουσιάζει το Αρχείο της ΕΡΤ. Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη φορά που η Ελλάδα πήρε μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision τον 19ο στη σειρά–, ο οποίος έγινε στο Μπράιτον της Μεγάλης Βρετανίας, στις 6 Απριλίου 1974. Εκπρόσωπός μας η Μαρινέλλα με το τραγούδι «Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου», μια σύνθεση του Γιώργου Κατσαρού, σε στίχους Πυθαγόρα.

Στο σχετικό αφιέρωμα που έχει «ανέβει» στο ert.gr παρουσιάζονται δύο ειδησεογραφικά ρεπορτάζ, από την τηλεόραση του ΕΙΡΤ, σχετικά με την αναχώρηση και την επιστροφή της Μαρινέλλας από το Μπράιτον, καθώς και το βiντεοκλίπ του τραγουδιού, που γυρίστηκε στον Πειραιά και προβλήθηκε σε όλες τις κρατικές τηλεοράσεις των χωρών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Τον σχολιασμό για την τηλεόραση του ΕΙΡΤ έκανε η παρουσιάστρια Μακώ Γεωργιάδου, ενώ την ανακοίνωση της ελληνικής βαθμολογίας η Ειρήνη Γαβαλά. Η συμμετοχή της χώρας μας συγκέντρωσε 7 βαθμούς και έλαβε την 11η θέση, σε σύνολο 17 διαγωνιζόμενων χωρών. Την 1η θέση κατέκτησε η Σουηδία, με το συγκρότημα ABBA και το θρυλικό πλέον τραγούδι «Waterloo», το οποίο παραμένει ένα εκ των κορυφαίων νικητήριων τραγουδιών της διοργάνωσης.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το simpleradio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%