Κοινωνία

Διάσωση βρέφους από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.: Νιώσαμε ευτυχισμένοι γιατί σώσαμε μια ζωή

today4 Αυγούστου, 2022

Φόντο
share close

Η ταχύτατη αντίδραση των μελών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάσωση βρέφους 22 ημερών. Το μωρό παρουσίασε άπνοια και χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο, καθώς έχασε τις αισθήσεις του, την περασμένη Κυριακή (31/7).

Η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς οι αστυνομικοί κατάφεραν μέσα σε 11 λεπτά να φτάσουν από το Περιστέρι στο Νοσοκομείο Παίδων και με τις άμεση παρέμβαση των γιατρών το βρέφος σώθηκε.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής και σήμερα οι αστυνομικοί που έσπευσαν για τη διάσωση του μωρού μίλησαν στην ΕΡΤ, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους που συνέβαλαν στη διάσωση μιας ζωής.

Οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στο σημείο έκριναν ότι δεν μπορούσαν να περιμένουν το ασθενοφόρο και αποφάσισαν να το μεταφέρουν οι ίδιοι, καθώς κάθε λεπτό ήταν πολύτιμο για το βρέφος.

Τα 11 λεπτά που διήρκεσε η μεταφορά του βρέφους από το Περιστέρι στο Νοσοκομείο Παίδων έμοιαζε «αιώνας» για τους αστυνομικούς, οι οποίοι μοιράζονται στην κάμερα της ΕΡΤ τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσαν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αρχιφύλακας-οδηγός περιπολικού Άμεσης Δράσης, Χαράλαμπος Αρμανίδης: «Η μαμά που ήταν στο σημείο μαζί με τον αδερφό της ήταν αλλόφρονες γιατί το μωρό δεν έπαιρνε ανάσες, είχε πνιγεί από το γαλατάκι του, 22 ημερών κοριτσάκι».

«Το κέντρο συντόνιζε να κλείσουν κάποιοι δρόμοι ώστε να περάσουμε κατευθείαν, η γυναίκα από πίσω πολύ ταραγμένη, σε πανικό, ομοίως και εμείς, το μόνο πράγμα που είχαμε στο μυαλό μας ήτανε να φτάσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε στο νοσοκομείο» ανέφερε ο υπαρχιφύλακας και συνοδηγός περιπολικού Άμεσης Δράσης, Σωτήριος Σιδέρας.

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. έδινε «μάχη με το χρόνο», προκειμένου να φτάσει στο Νοσοκομείο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να καταφέρουν να σώσουν το μωρό.

«Εμείς πηγαίναμε μπροστά και κόβαμε την κίνηση, όλα πήγαν καλά και μέσα σε 11 λεπτά ήμασταν εκεί» είπε ο υπαστυνόμος Β’ και αξιωματικός ΔΙ.ΑΣ., Σπυρίδων Γιαννάκος.

Κατά την άφιξη τους στο νοσοκομείο, οι γιατροί έσπευσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στο βρέφος. Τόσο η μητέρα όσο και οι αστυνομικοί αγωνιούσαν να μάθουν νέα από τους γιατρούς, οι οποίοι μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα είπαν ότι το παιδί επανήλθε.

«Με το που ακούσαμε το παιδί να κλαίει, η γυναίκα και εμείς ανακουφιστήκαμε, μας αγκάλιασε η μητέρα του παιδιού, πραγματικά ένιωσα ευτυχισμένος γιατί σώσαμε μια ζωή» είπε συγκινημένος ο αρχιφύλακας-οδηγός περιπολικού Άμεσης Δράσης κ. Αρμανίδης.

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%