Επικαιρότητα

ΔΕΘ: Σε εξέλιξη πορείες και συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη – Ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας

today10 Σεπτεμβρίου, 2022 13

Φόντο
share close

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ και της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Περίπου στις 18.30 ξεκίνησε από την το ύψος της Καμάρας η πορεία φοιτητικών συλλογών, των εξωκοινοβουλευτικών της αριστεράς, του ΜέΡΑ25, οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Η πορεία αναμένεται να κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Στην Καμάρα έχουν συγκεντρωθεί άτομα που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικού χώρο

Γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές κλούβες και κιγκλιδώματα για να αποτραπεί η κίνηση των διαδηλωτών προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται για παν ενδεχόμενο και ο «Αίαντας», το όχημα εκτόξευσης νερού της αστυνομίας.

Με κεντρικό σύνθημα «Μηδενικές ανοχές και αντοχές» πραγματοποιείται από τις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, η συγκέντρωση των συνδικάτων της ΓΣΕΕ , της ΑΔΕΔΥ, της ΕΔΟΘ αλλά και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Σήμερα επίσης το απόγευμα είναι προγραμματισμένο διαδικτυακό κάλεσμα, στον Λευκό Πύργο, από άτομα που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς.

Τέλος στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, από το Εθνικό Κόμμα «Έλληνες».

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%