Επικαιρότητα

ΔΕΘ: Έντονος διάλογος της Κατερίνας Νοτοπούλου με τον πρύτανη του ΑΠΘ για την πανεπιστημιακή αστυνομία

today17 Σεπτεμβρίου, 2022 7

Φόντο
share close

Έναν έντονο διάλογο με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, είχε ο πρυτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ.

Ο κ. Παπαϊωάννου βρισκόταν στο περίπτερο Έρευνας και Καινοτομίας της 86ης ΔΕΘ, την ώρα που έκανε τη βόλτα του στην έκθεση ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κα Νοτοπουλου συνομίλησε με τον Πρύτανη του ΑΠΘ και αναφερόμενη στα χθεσινά επεισόδια τόνισε πως η κατάσταση πληγώνει την εικόνα της πόλης, χαρακτηρίζοντας ντροπή την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο campus.

Του υπογράμμισε δε πως σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομία μπορεί να απομακρυνθεί από το πανεπιστήμιο εφόσον ζητηθεί από τον Πρύτανη.

Χαρακτήρισε το όλο ζήτημα πολιτικό και σημείωσε στον κ. Παπαϊωάννου πως ο ίδιος ως πρύτανης θα έπρεπε να είναι με την πλευρά των φοιτητών.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ, σημείωσε πως το ζήτημα δεν είναι πολιτικό αλλά επιχειρησιακό της Αστυνομιας και είπε στην κα Νοτοπουλου πως εκείνη μιλάει πολιτικά ως βουλευτής και ο ίδιος ο πρύτανης πανεπιστημίου και πως εφαρμόζει τον νόμο.

Με αφορμή τον διάλογο αυτό, παρενέβη και ένας φοιτητής ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του με τα όσα συμβαίνουν στο ΑΠΘ και τον κ. Παπαϊωάννου να σημειώνει πως γίνεται εφαρμογή του νόμου.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%