Επικαιρότητα

Γνωρίστε το νέο ψηφιακό οδηγό που μας βοηθάει να υιοθετήσουμε με πρακτικό τρόπο μια πιο βιώσιμη καθημερινότητα

today4 Αυγούστου, 2022 8

Φόντο
share close

Η κλιματική αλλαγή και η μόλυνση του περιβάλλοντος έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινή ατζέντα των ζητημάτων που μας απασχολούν, τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Πολλοί από εμάς προσπαθούμε να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές στην καθημερινότητα μας, ώστε να συμβάλλουμε, στο βαθμό που μπορούμε, στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.

Ωστόσο, όσο μεγάλος και αν είναι ο ζήλος μας, η αλήθεια είναι ότι θα εκτιμούσαμε μία μικρή βοήθεια η οποία θα κάνει την καθημερινή μας προσπάθεια πιο εύκολη. Μία τέτοια διευκόλυνση προσφέρει ένας νέος ψηφιακός οδηγός που δημιουργήθηκε μέσα στην εφαρμογή Novoville, που βοηθάει το χρήστη να βρει χιλιάδες σημεία ανακύκλωσης, επισκευής και επαναχρησιμοποίησης σε όλη την Ελλάδα!

Ο οδηγός, που δημιουργήθηκε με τη στήριξη των Coca-Cola στην Ελλάδα, την ΑΒ Βασιλόπουλος και την τεχνογνωσία της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, διευκολύνει τους χρήστες να περιηγηθούν στην πόλη τους και να βρουν σημεία ανακύκλωσης ρούχων και οχημάτων, Κέντρα Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και Κέντρα Ανακύκλωσης στα καταστήματα ΑΒ.

Με ένα κλικ στην αρχική σελίδα της εφαρμογής, οι πολίτες μπορούν να βρουν σημεία ανακύκλωσης, επισκευής και επαναχρησιμοποίησης στον Δήμο τους, καθώς και τα 93 κέντρα ανακύκλωσης στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Στον εικονικό χάρτη της εφαρμογής, τα διαθέσιμα σημεία απεικονίζονται εύκολα με διαφορετικά εικονίδια, ανάλογα με το είδος του σημείου, ενώ παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για τα ανακυκλώσιμα υλικά που δέχονται καθώς και υπηρεσία πλοήγησης-GPS που οδηγεί απευθείας στο κάθε σημείο.

Η εφαρμογή Novoville έχει ως στόχο να απλοποιήσει τη σχέση Δήμου-δημότη και να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ των δύο αυτών πλευρών. Περισσότεροι από 500.000 δημότες χρησιμοποιούν ήδη την εφαρμογή για να επικοινωνούν με τον Δήμο τους και να βελτιώσουν τις γειτονιές και τις πόλεις τους. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσω Google Play και App Store.

O νέος ψηφιακός οδηγός είναι μόνο ένα παράδειγμα στοχευμένων δράσεων που υλοποιεί η Coca-Cola στην Ελλάδα. Πρόσφατα παρουσίασε της νέες πολυσυσκευασίες αλουμινίου, που χάρη στην πρωτοποριακή συσκευασία KeelClip™, καταργούν την πλαστική μεμβράνη και μειώνουν τη χρήση του πλαστικού κατά 540 τόνους ετησίως. Παράλληλα, έχει δεσμευτεί για συλλογή και ανακύκλωση κάθε συσκευασίας που διαθέτει στην αγορά μέχρι το 2030 καθώς και για ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2040, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.

Δοκίμασε την και εσύ και κάνε τη διαφορά για ένα πιο πράσινο μέλλον!

Διαβάστε περισσότερα στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Coca-Cola Τρία Έψιλον εδώ.

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

    0%