Πολιτισμός

Γκαλά όπερας με τη Νορβηγίδα σοπράνο Λίσε Ντάβιντσεν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

today20 Σεπτεμβρίου, 2022 12

Φόντο
share close

Το άστρο της Λίσε Ντάβιντσεν, το οποίο μεσουρανεί ήδη στη διεθνή μουσική σκηνή, θα λάμψει για πρώτη φορά στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 20.30.

Η νεαρή Νορβηγίδα σοπράνο, που έχει σαρώσει τα βραβεία σε τρεις διεθνείς διαγωνισμούς, θα εμφανιστεί στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης σε ένα γκαλά όπερας με άριες υψηλών ερμηνευτικών απαιτήσεων από ρόλους που έχει τραγουδήσει στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου αφήνοντας άριστες εντυπώσεις.

Αμέλια από τον «Χορό μεταμφιεσμένων», Ελισάβετ από τον «Ντον Κάρλο» και Δυσδαιμόνα από τον «Οθέλλο» του Τζουζέπε Βέρντι, Αγάθη από τον «Ελεύθερο Σκοπευτή» του Καρλ Μαρία Φον Βέμπερ και Ελίζαμπετ από τον «Ταγχόυζερ» του Ρίχαρντ Βάγκνερ. Θα την πλαισιώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Orchestra in Residence του Μεγάρου, που θα διευθύνει ο Κορνήλιος Μιχαηλίδης.

Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει επίσης το τραγούδι για φωνή και ορχήστρα «Cacilie» του Ρίχαρντ Στράους καθώς και ορχηστρικές εισαγωγές από τις όπερες «Μάκβεθ» και «Τραβιάτα» του Βέρντι, «Ελεύθερος Σκοπευτής» του Καρλ Μαρία Φον Βέμπερ και «Λόενγκριν» του Βάγκνερ. Το γκαλά όπερας της Lise Davidsen στο Μέγαρο εντάσσεται στις εκδηλώσεις του κύκλου «Μεγάλοι Ερμηνευτές».

Τιμές εισιτηρίων: από 9 έως 50 ευρώ.

Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%