Επικαιρότητα

Γιατί ο Κάρολος και ο Ουίλιαμ δεν ήρθαν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

today16 Ιανουαρίου, 2023 5

Φόντο
share close

Στην απουσία του Βασιλιά Καρόλου και του πρίγκιπα Ουίλιαμ από την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναφέρθηκε η εκπομπή «Πρωινό» του Ant1. Ενώ αρχικά υπήρχε η πληροφορία πως ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, τον οποίο μάλιστα είχε βαπτίσει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ενώ ο Ουίλιαμ έχει βαπτίσει και τον εγγονό του, τον Κωνσταντίνο – Αλέξιο, θα παραστούν στην κηδεία, τελικά η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας εκπροσωπήθηκε από την πριγκίπισσα Άννα.

Ο Χρήστος Ζαμπούνης εξήγησε, μιλώντας στην εκπομπή του Ant1 «Το Πρωινό», τον λόγο για τον οποίο η εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου και του πρίγκιπα Ουίλιαμ στην εξόδιο ακολουθία ήταν αδύνατη.

«Ο Βασιλιάς Κάρολος, με δεδομένο ότι η Ελλάδα αποφάσισε να κηδεύσει τον Κωνσταντίνο ως ιδιώτη, δεν μπορούσε να έρθει εκ του πρωτοκόλλου. Δηλαδή, θα προσέβαλε την απόφαση της κυβέρνησης» δήλωσε αρχικά ο δημοσιογράφος.

«Λόγω του ότι είναι ιδιωτική η κηδεία, δεν μπορούσε να έρθει και ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, γιατί είναι θεσμικός και ο διάδοχος. Ενώ η πριγκίπισσα Άννα δεν είναι θεσμική. Αυτό είναι το πρωτόκολλο των Βρετανών, δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν σε αυτό το επίπεδο εφόσον είναι ιδιώτης», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%