Επικαιρότητα

Γεννήθηκες για να πετύχεις στην Προπονητική! Πίστεψέ το!

today6 Σεπτεμβρίου, 2022 5

Φόντο
share close

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη, διαθέτοντας εξειδίκευση ετών και στις αθλητικές ειδικότητες, αποτελεί μια σχολή με παράδοση στον Αθλητισμό, που ανέδειξε το άθλημα του handball στην Ελλάδα και «τάραξε τα νερά» στην αθλητική εκπαίδευση της χώρας με τις διαχρονικές πρωτοβουλίες «Αθλητισμός & Εκπαίδευση» και «Dual Career in Athletics» (Διπλή Καριέρα Αθλητών)! 

Παρέχοντας απόλυτη εξειδίκευση στην Προπονητική, έχει δημιουργήσει το Νο1 Sports School της χώρας που βγάζει κάθε χρόνο άρτια καταρτισμένους απόφοιτους, εκπαιδευμένους στις σύγχρονες προπονητικές μεθόδους, που συνιστούν τους αυριανούς «πρωταθλητές» της αγοράς εργασίας στα Αθλητικά Επαγγέλματα!

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ αποτελεί Σύμβολο Επαγγελματικής Επιτυχίας, γιατί δεν διασφαλίζει απλά τη διασύνδεση των αποφοίτων του με την αγορά εργασίας, αλλά «υπογράφει» την επιτυχημένη τους καριέρα στην Προπονητική! Αυτό το επιτυγχάνει, παρέχοντας ποιοτικές σπουδές Αθλητισμού, με καθηγητές-καταξιωμένους επαγγελματίες στην αγορά εργασίας, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμένα εργαστήρια υψηλών προδιαγραφών σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη, και διαθέτοντας παράλληλα ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασιών με τους μεγαλύτερους αθλητικούς φορείς και συνδέσμους της χώρας!

Χορηγία Αθλητικής Εκπαίδευσης στους μεγαλύτερους αθλητικούς φορείς

Οι κορυφαίοι αθλητικοί φορείς της χώρας επιλέγουν την –επί σειρά ετών- συνεργασία με τον Τομέα Αθλητισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, στο επίπεδο της παροχής υποτροφιών σε νέους αθλητές τους, κοινών δράσεων και συνεργειών για την ανάδειξη του δίπολου «Αθλητισμός & Εκπαίδευση», διοργάνωσης δωρεάν σεμιναρίων και ημερίδων αποκλειστικά για τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, πρακτικής άσκησης των σπουδαστών/αποφοίτων του κορυφαίου Sports School στις αθλητικές εγκαταστάσεις τους, κ.ά. 

Αξίζει να αναφερθούν, μεταξύ άλλων, οι στρατηγικές συνεργασίες του ΙΕΚ ΑΛΦΑ με:

 • Τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π (υποτροφίες σε παίκτες της Κ-19 και στον Ερασιτέχνη, χορηγία στην ομάδα handball ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ, κ.ά.)
 • Τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών -Π.Σ.Α.Π. (συνδιοργάνωση φιλανθρωπικών αγώνων, υποτροφίες και επιδότηση διδάκτρων για τους ποδοσφαιριστές-μέλη του Π.Σ.Α.Π. και τους συγγενείς τους α’ βαθμού)
 • Την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες- Ε.Σ.Ο.Α. (από κοινού εκπόνηση του καινοτόμου προγράμματους επιμόρφωσης νέων ανθρώπων «Sports & Life Mentors»)
 • Τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, Πειραιά και Ν/Α Αττικής, καθώς με τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Αθηνών (δωρεάν σεμινάρια και ημερίδες για τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, υποτροφίες & επιδότηση διδάκτρων για τα μέλη των εν λόγω αθλητικών φορέων)
 • Το Star Sports Club στη Βούλα (διοργάνωση αθλητικών events, πρακτική άσκηση των σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ από τις ειδικότητες Προπονητικής, Φυσικοθεραπείας, Διαιτολογίας, κ.ά.)
 • Tην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (παροχή υποτροφιών σε αθλητές της, για φοίτηση στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας & Θεσσαλονίκης)
 • Τη Χ.Α.Ν.Θ (παροχή υποτροφιών σε αθλητές, προπονητές και μέλη του ιστορικού αθλητικού συλλόγου για φοίτηση στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, συνδιοργάνωση σεμιναρίων & αθλητικών events, κ.ά. 

Ξεκάθαρη υπεροχή στις Σπουδές Προπονητικής, με… αποδείξεις!

Η ξεκάθαρη υπεροχή του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στις Σπουδές Προπονητικής έγκειται στα εξής:

 • Στην πολυετή εμπειρία του εκπαιδευτικού φορέα στις αθλητικές ειδικότητες 
 • Στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, από καθηγητές-επαγγελματίες στον χώρο του Αθλητισμού που διαθέτουν πολυετή εμπειρία και παρουσία στα γήπεδα
 • Στην ειδίκευση στην Προπονητική 14 αθλημάτων: Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Στίβος, Κολύμβηση, Τένις, Γυμναστική με βάρη, Fitness, Handball, Boccia, Ειδική Φυσική Αγωγή, Cheerleading, Personal Training, Beach Βόλεϊ
 • Στην πρακτική εξάσκηση από κορυφαίους προπονητές και γυμναστές, στους μεγαλύτερους ανοιχτούς και κλειστούς αθλητικούς χώρους, σε Αττική και Θεσσαλονίκη
 • Στη χορηγία στην ομάδα handball OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π- Όμιλος ΞΥΝΗ, που προέκυψε από συνένωση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με τον Πρωταθλητή Ελλάδος Handball Ανδρών 2016-2017 ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.
 • Στην άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας, μέσω των κορυφαίων συνεργασιών με τους μεγαλύτερους αθλητικούς φορείς και συνδέσμους της χώρας, όπου το ΙΕΚ ΑΛΦΑ είναι Χορηγός Αθλητικής Εκπαίδευσης

Για περισσότερες πληροφορίες & εγγραφές στα νέα τμήματα Οκτωβρίου

 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406
 • iekalfa.gr/

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%