Επικαιρότητα

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Η πυρκαγιά στη Θάσο έκαψε 2.770 στρέμματα

today19 Αυγούστου, 2022 3

share close

Η Επιχειρησιακή μονάδα Διαστημικών Εφαρμογών και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι εκτίμησε την καμένη έκταση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε στην Λεύκη Θάσου στις 10 Αυγούστου 2022, σε περίπου 277 εκτάρια ή 2.770 στρέμματα.

Συνολικά, οι καμένες εκτάσεις που βρίσκονται σε προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000, είναι 267 εκτάρια ή 2.670 στρέμματα.

Εκτιμάται, με βάση στοιχεία του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus EU, ότι οι καμένες εκτάσεις αφορούν 84% δασική έκταση και 16% συνδυασμό θαμνώδους ή/και ποώδους βλάστησης.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Επικαιρότητα

Ιθάκη: Τους… διέκοψε την ώρα που ερωτοτροπούσαν στον δρόμο και καταγγέλλει ότι της κατέστρεψαν το μηχανάκι

Μία γυναίκα στην Ιθάκη καταγγέλλει πως ένα ζευγάρι της κατέστρεψε το μηχανάκι, επειδή τους… διέκοψε την ώρα που ερωτοτροπούσαν στον δρόμο. Όπως μεταδίδει το flamis.gr, το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες έξω από το εξοχικό της γυναίκας. Όπως είπε, ξύπνησε μέσα στη νύχτα από τις φωνές ενός ζευγαριού που ερωτοτροπούσε κάτω από το σπίτι της. Στη συνέχεια βγήκε στο μπαλκόνι, τούς παρακάλεσε να την αφήσουν να κοιμηθεί και να […]

today19 Αυγούστου, 2022 6


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%