Κοινωνία

Αρχηγείο ΕΛΑΣ: Τουρκική η νησίδα με τους 40 εγκλωβισμένους στον Έβρο

today11 Αυγούστου, 2022 3

share close

Ανακοίνωση – απάντηση σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι σε νησίδα του ποταμού Έβρου βρίσκονται περίπου 40 άτομα που χρήζουν άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σε αυτή επισημαίνει ότι διαβιβάσθηκε σχετική ενημέρωση, μέσω του Τριμερούς Κέντρου Επαφής «Καπιτάν Αντρέεβο», στις τουρκικές Αρχές την Πέμπτη 11/8, καθόσον από τις συντεταγμένες προκύπτει ότι η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ζητήθηκε από τις τουρκικές Αρχές να προβούν κατεπειγόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των ατόμων και την παροχή της αναγκαίας και κατάλληλης αρωγής.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με ανακοινώσεις από ΜΚΟ, ένα κοριτσάκι 5 ετών έχασε τη ζωή του από τσίμπημα σκορπιού, ενώ και η 9χρονη αδερφή της φαίνεται να αντιμετωπίζει κίνδυνο για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Από πληροφορίες προκύπτει ότι στη νησίδα βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 30 ενήλικες και 8 παιδιά, που επιχείρησαν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

Κοινωνία

Αρπαγή βρέφους σε Αιγάλεω: «Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μου» λέει η μητέρα για τον κατηγορούμενο

Για περισσότερο από μία ώρα η 31ετών μητέρα του βρέφους από το Αιγάλεω κατέθετε στην ανακρίτρια για τη σχέση με τον έναν από τους δύο συλληφθέντες. Εξερχόμενη από το γραφείο της ανακρίτριας εκμυστηρεύτηκε στην κάμερα του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star Channel ότι τον 33χρονο κατηγορούμενο τον γνώριζε από το 2019, όταν έφυγε από τον Βόλο και εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα. Από τότε υποστηρίζει ότι είχε φιλικές σχέσεις […]

today11 Αυγούστου, 2022 1


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%