Επικαιρότητα

Έφυγε από τη ζωή ο «πατριάρχης» της δυναστείας Γλου, Δημήτρης – Το αντίο της εγγονής του

today11 Σεπτεμβρίου, 2022 6

Φόντο
share close

Πένθος στον επιχειρηματικό κόσμο του Πειραιά για την απώλεια του Δημητρίου (Τάκη) Γλου, πατέρα των αδερφών Αντώνη και Γιώργου Γλου με την αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης – υπόδησης.

Σύμφωνα με το piraeuspress.gr μια από τις πιό εμβληματικές μορφές της επιχειρηματικής ζωής του Πειραιά, ο Δημήτρης (Τάκης) Γλου, άφησε χθες την τελευταία του πνοή πλήρης ημερών.

Ευτύχησε να δει μια μεγάλη οικογένεια με πολλά εγγόνια που του χάρισαν τα δυο του παιδιά.

Ο Τάκης Γλου αποτέλεσε τον ορισμό του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία!

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1934 και με σκληρή δουλειά κατάφερε να διακριθεί στον επιχειρηματικό στίβο.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στο Κοιμητήριο της Αναστάσεως Πειραιά την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 13.00.

Τώρα θα είστε μαζί. Παππού σ αγαπώ, σε ευχαριστώ για όλα, θα θυμάμαι πάντα τις βόλτες μας. Είσαι μοναδικός.

Posted by Zina Glou Beis on Saturday, September 10, 2022

Ποιος ήταν ο Τάκης Γλου

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1934 και με σκληρή δουλειά κατάφερε να διακριθεί στον επιχειρηματικό στίβο. Αποτέλεσε τον ορισμό του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία.

Η εμπορική δραστηριότητα της οικογενείας Γλου χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950. Τότε ως μικροπωλητής ο Δημήτρης Γλου, είχε πάγκο και πουλούσε φρούτα στην οδό Γούναρη στον Πειραιά.

Η διείσδυση στην ένδυση έγινε το 1985 οπότε και άνοιξε το πρώτο κατάστημα με είδη ένδυσης και αθλητικών ειδών στον Πειραιά. Αλλά το 1992 πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά η είσοδός της στην αγορά της ένδυσης. Εκείνη τη χρονιά η οικογένεια Γλου άνοιξε επτά εμπορικά καταστήματα μέσα σε έναν χρόνο, τρία εκ των οποίων στο κέντρο της Αθήνας. Είναι οι πρώτοι Έλληνες επιχειρηματίες που κατάλαβαν νωρίς τη δυναμική που μπορούν να έχουν τα κινεζικά προϊόντα και μάλιστα δεν περιορίστηκαν μόνο στην αγορά της Κίνας αλλά αναζήτησαν φθηνά ρούχα στο Πακιστάν και σε άλλες χώρες της Ασίας.

Ο Πειραιάς, ο Ολυμπιακός και τα 59 καταστήματα

Γέννημα-θρέμμα του Πειραιά και φανατικοί Ολυμπιακοί, δεν εξέπληξε κανέναν η παρουσία του Γιώργου Γλου στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακού και μετέπειτα στο Δ.Σ. του ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Η δεκαετία του 1990 ήταν «η περίοδος της αφθονίας». Δύο χρόνια αργότερα, το 1994, οι αδελφοί Γλου αρχίζουν να δραστηριοποιούνται στη χονδρική αγορά αθλητικών ειδών σε συνεργασία αργότερα με την εταιρία Puma. Και έναν χρόνο προτού κάνει την εμφάνισή της η κρίση στην ελληνική οικονομία, το 2007 ο όμιλος Γλου διέθετε 59 καταστήματα στην Ελλάδα (από τα οποία 23 λειτουργούσαν με τη μέθοδο του franchise) και ένα κατάστημα στα Τίρανα.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%