Κόσμος

Έλον Μασκ – Νέο τελεσίγραφο στους εργαζόμενους: «Ή θα λιώνετε στη δουλειά ή θα αποχωρήσετε με αποζημίωση»

today16 Νοεμβρίου, 2022 6

Φόντο
share close
Aπτόητος συνεχίζει το bullying στους υπαλλήλους του ο «Mr Tesla» και νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, δίνοντας σήμερα τελεσίγραφο στο προσωπικό του να δεσμευτεί σε ένα «σκληροπυρηνικό» περιβάλλον και, εάν δεν μπορεί, να αποχωρήσει λαμβάνοντας αποζημίωση.

Ανοίγοντας το κινητό τους, οι εργαζόμενοι του Twitter ενημερώθηκαν σήμερα μέσω email ότι πρέπει να υπογράψουν μία δέσμευση για να παραμείνουν στην εταιρεία.

«Αν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να ανήκετε στο νέο Twitter, παρακαλώ κάντε κλικ στο «ναι» στον παρακάτω σύνδεσμο», ανέφερε το email προς το προσωπικό του Twitter, το οποίο παρέπεμπε σε μια ηλεκτρονική φόρμα, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «Washington Post».

Όποιος δεν υπογράψει την δέσμευση μέχρι τις 5 μ.μ. (τοπική ώρα) την Πέμπτη, όπως ενημερώθηκε από το ίδιο email, θα λάβει αποζημίωση τριών μηνών και θα αποχωρήσει.

Κάνοντας λόγο για μία «νέα» εποχή στο Twitter, ο Μασκ έσπευσε να ενημερώσει τους εργαζομένους ότι θα πρέπει να είναι πανέτοιμοι μα εργαστούν σ’ ένα εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλο».

«Αυτό θα σημαίνει ότι θα δουλεύουμε πολλές ώρες και με μεγάλη ένταση», τόνισε ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter. «Μόνο οι εξαιρετικές επιδόσεις θα αποτελούν βαθμό επιτυχίας», γράφει το email που έλαβαν οι υπάλληλοί του σήμερα, μόλις μία εβδομάδα μετά την πρώτη του συνάντηση με το προσωπικό και δύο εβδομάδες αφότου διέταξε μαζικές απολύσεις, απολύοντας περίπου το μισό παγκόσμιο εργατικό δυναμικό του Twitter.

«Αυτό που λειτουργεί στη SpaceX και την Tesla είναι οι άνθρωποι να βρίσκονται στο γραφείο και να είναι σκληροπυρηνικοί», υποστήριξε ο κύριος Τesla, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησής του με τους υπαλλήλους του Twitter μετά τις περικοπές.

Ειδήσεις σήμερα:

Αστυνομικός της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα έψαχνε Γκιουλενιστές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτει το Nordic Monitor

Αυξήσεις στις συντάξεις, μόνιμες οι μειώσεις στις εισφορές – Στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Πετρελαιοφόρο ισραηλινών συμφερόντων χτυπήθηκε από drone με εκρηκτικά ανοιχτά του Ομάν

Κλείσιμο

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Κάντε εγγραφή στο newsletter

0%