Επικαιρότητα

Άνοιγμα σχολείων- Θεσσαλονίκη: Χτύπησε το πρώτο κουδούνι με … παρατράγουδα στην Καλαμαριά

today12 Σεπτεμβρίου, 2022 5

Φόντο
share close

Επιστροφή στα θρανία σήμερα για μαθητές και εκπαιδευτικούς για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, ωστόσο τα προβλήματα σε διάφορα σχολεία σε όλη τη χώρα καλά κρατούν. Τρανταχτό παράδειγμα ένα σχολείο στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.

Πιο αναλυτικά, λίγο πριν ηχήσει το πρώτο κουδούνι σε σχολείο της Καλαμαριάς, γονείς παρευρέθηκαν στα διοικητικά δικαστήρια της περιοχής προκειμένου να αλλάξουν ορισμένους κανονισμούς που αναγκάζουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε σχολεία 3 χλμ μακριά από το σπίτι τους.

«Το συγκεκριμένο λύκειο που αποφάσισε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καλαμαριάς να πάνε τα παιδιά μας βρίσκεται τουλάχιστον 2 χλμ μακριά από τα σπίτια μας. Υπάρχει διάταξη υπουργικής απόφασης του 2019 που λέει πως τα παιδιά πρέπει να εγγραφούν στο γυμνάσιο και το λύκειο της περιοχής τους» αναφέρει ο Σπύρος Πετρίδης, πατέρας μαθητή και δικηγόρος, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Ερωτώμενος για τους λόγους της μεταγραφής των μαθητών, ο ίδιος επικαλείται συνδικαλιστικούς λόγους. «Βλέπουν τα παιδιά μας ως αριθμό» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλλης στη δική του τοποθέτηση είπε πως ούτε εκείνος γνωρίζει τον λόγο της μεταγραφής αυτής, την ώρα μάλιστα που τα τέσσερα τμήματα που λειτουργούν στο σχολείο της Καλαμαριάς δεν είναι πλήρη. «Μία σκέψη που υπάρχει είναι πως θέλουν να μεταφέρουν τα παιδιά για να κρατήσουν θέσεις εκπαιδευτικών» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Τόνισε πως το υπουργείο Παιδείας είναι ενήμερο για το θέμα και αναμένουν σήμερα να δοθεί κάποια λύση.

ΠΗΓΗ

Αρθρογράφος

Written by: Νίκος Γεωργακόπουλος

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο


Κάντε εγγραφή στο newsletter

Sponsored by SSC

Sponsored by SSC

0%